Hoe wij werken

Afspraak

Tijdens de eerste afspraak worden alle details van uw bestaande gevel nagezien en besproken. Er wordt samen met u nagekeken welke aanpassingen van het dak, sponde, kroonlijst, goten, en dergelijke er nodig zijn.
Kortom: alles komt aan bod.

Opmeting

Onze medewerker meet vervolgens uw gevel op. Tevens worden alle voorzieningen en uw wensen genoteerd.

Offerte

Aan de hand van de informatie over de sterktes en zwakheden van uw gevel, bieden wij u een totaaloplossing aan, verwerkt in een offerte inclusief een visualisatie van uw gevel met de door u gekozen gevelsteen.

Overeenkomst

We overlopen samen welke werkzaamheden er inbegrepen zijn in de opgemaakte offerte.
De voorwaarden en prijs worden besproken, waarna de beslissing bij u ligt om te kiezen voor homz.

Bouwaanvraag

Na de overeenkomst wordt alles voorbereid tot het indienen van een vereenvoudigde bouwaanvraag. De opmaak van de bouwaanvraag neemt ongeveer één maand in beslag.

Bouwvergunning

Na ontvangst van de bouwvergunning mits in achtneming van de opgelegde wachttijd van 35 dagen, worden de materialen besteld en nemen we de werken op in onze planning.

Uitvoering

Eénmaal alle materialen voorhanden zijn, worden de werken gestart binnen een termijn van 3 à 4 weken.

Oplevering

Na de uitvoering van de gevelwerken wordt samen met u de gevelwerken opgeleverd. Eventuele opmerkingen worden uitgevoerd voor de aanvang van de voegwerken. De oplevering van de uitgevoerde werken volgt na het beëindigen van de voegwerken.

Waarom kiezen voor
renovatiebedrijf homz?

Why choose homz left section image 0
Een totaaloplossing van A tot Z.

Met homz kiest u niet enkel voor isolatie maar ook voor renovatie, compleet verzorgd door ons. Dit betekent meer wooncomfort voor u met een verfrissing van uw gevel, energiebesparing en lagere energiefacturen.

Why choose homz left section image 0
Uw gevel krijgt een nieuwe uitstraling.

De gevel bepaalt niet alleen de uitstraling van de woning, bij verhuur of doorverkoop werd bewezen dat tot 25% meerwaarde bereikt wordt.

Why choose homz left section image 0
Een stap dichter bij een BEN-woning.

Isoleren is energie besparen, een investering die meteen voelbaar is. Houd de warmte binnen in de winter, en bespaar tot 30% op uw energiefactuur.

huizen gerenoveerd
kWh uitgespaard per jaar

Zelf BENoveren met homz?

Onze vakmannen heb een intensieve opleiding genoten om het systeem deskundig en met kennis van zaken uit te voeren. We krijgen echter ook de vraag of de eigenaar dit zelf kan plaatsen.

Eerst en vooral is het belangrijk dat u weet waaraan u begint. Het homz-concept is een systeem dat bestaat uit verschillende lagen met specfieke eigenschappen die op elkaar zijn afgestemd en getest. De materialen (steenstrippen, kleefmortel, isolatiepanelen, verankering) kunnen onderling niet vervangen worden door alternatieven zonder verlies van garantie. Het systeem is niet enkel een isolatieplaat bevestigen met daarop steenstrips. Er zijn een heleboel parameters die in rekening moeten gebracht worden, die onze vakmannen perfect onder de knie hebben.

Een greep uit enkele vragen die u zich vooraf moet stellen:
 • - Vanaf waar begin ik?
 • - Wat is de huidige toestand van mijn gevel?
 • - Last van scheurvorming?
 • - Last van vochtproblemen?
 • - Oneffenheden?
 • - Is er voldoende hechting?
 • - Moeten er voorbereidende werken gebeuren voor de plaatsing van de isolatie?
 • - Hoe vermijd ik koudebruggen?
 • - Moeten er hak- of slijpwerken ondernomen worden?
 • - Wat moet er met de dakranden gebeuren?
 • - Wat moet er met de afvoeren en goten gebeuren?
 • - Hoe plaats ik mijn dorpels?
 • - Hoe zorg ik voor een waterdichting ter hoogte van de verschillende details?

Dit is maar een deel van de vragen die u zich moet stellen alvorens te beginnen aan deze werken. Onze vakmannen werken dagelijks aan woningrenovaties en hebben voor elk soort gevel een adequate oplossing.

Op welke premies heeft u recht?

Bij het renoveren van uw gevel krijgt u afhankelijk van de regio waar u woont, recht op premies van de overheid. Lees er hier meer over.

Contact